Slechte beurt in WB Waterloo

De tweede racedag in Waterloo draaide uit op een offday. Laurens finishte pas als 16e. Diether kon de schade nog min of meer beperken, ondanks knieperikelen. Hij werd 21e (foto Pascal Vande Putte).

Geen directe verklaring voor de 16e stek van Laurens, na de mooie prestaties in de voorbije wedstrijden. Misschien had de extreme hitte van de wedstrijd twee dagen eerder er dieper ingehakt dan verwacht en speelde maag- en darmklachten dan toch op tijdens de abrupte ommezwaai van weers- en parcoursomstandigheden in het Amerikaanse Waterloo.

Laurens kwam nooit in de wedstrijd en kon niet anders dan slechts de 16e plaats binnenhalen. Zijn broer werd afgevlagd als 21e. Schade beperkt in dit geval, want na de zware val op zijn linkerknie twee dagen geleden, was het bang afwachten of Diether aan de start zou verschijnen.

Tegen alle verwachtingen in kon hij toch de wedstrijd afwerken en in het WB-tussenklassement de 16e plek innemen. Laurens mag bij de volgende afspraak in Bern als 7e aan de startlijn komen.

Vertrek supportersbus naar Neerpelt op zondag 6/10 om 9u30 aan café Den Bierpot in Schriek (info 0495/181998).