Vier op een rij in Pelt

Diether en Hendrik kozen voor de zaterdagse Berencross in Meulebeke, terwijl Laurens zondag op zoek ging naar zijn vierde opeenvolgende overwinning in Pelt.

 

 

 

Derde zege van het seizoen voor Laurens

De aangekondigde regen zorgde in Pelt voor een zware omloop in tegenstelling tot de voorgaande edities. Laurens startte goed en dook als tweede het bos in. Na een proefronde bleek dat de bandenkeuze niet 100% meeviel, want de aanhoudende regen had in een mum van tijd de snelle omloop herschapen tot een trage ploetercross.De opeenvolgende hellingen maakten van het geheel een zware dobber. 

De sterkere renners kwamen boven en een zestal scheidden zich al snel lichtjes  af. In de derde ronde nam Laurens de leiding maar deze kleine voorgift kon hij niet lang vasthouden. Drie opeenvolgende fietswissels zorgden opeens voor een achterstand van 14 seconden op een ontketende Quinten Hermans.

Vanuit een vijfde positie moest hij een sterke remonte inzetten om te zege te kunnen nemen. Het werd een spannende tweede wedstrijdhelft. Nadat Laurens zijn voorgangers één voor één had ingehaald, sloot hij aan bij koploper Quinten in de voorlaatste ronde. Zij telden op hun beurt een tiental seconden voor Lars van der Haar. 

Met zes seconden bonus ging Laurens de finale ronde in. Hij kon deze consolideren zodat hij in de laatste hectometers kon genieten van zijn vierde opeenvolgende zege in het Dommelhof te Pelt.

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem

 

Berencross in Meulebeke

Een bijzonder goed gevuld deelnemersveld van 81 renners vlamde rond op de snelle omloop in Meulebeke. Tot halverwege maakte Diether een bijzonder sterke indruk en streed er voor een toptienplaats. 

De sterk opkomende kniepijn, als gevolg van de val in het Amerikaanse Waterloo, zorgde ervoor dat hij ontgoocheld de strijd moest staken. Hij hoopt dat deze knieperikelen snel opgelost geraken.

Hendrik werd als 55e afgevlagd. Nadat hij de vorige weken met een virus sukkelde, voelde hij zich vandaag al beter en hoopt hij vanaf zondag betere resultaten neer te zetten in het B-circuit.

Vertrek supportersbus naar SP Gieten op zondag 13/10 om 7u aan café Den Bierpot in Schriek (info 0495/181998).