SP gestart met achtste plaats

In de eerste SP-manche in het Nederlandse Gieten moest Laurens genoegen nemen met een achtste plaats.

Laurens nam een sterke start samen met Quinten Hermans en Gianni Vermeersch. Een eerste schifting kwam tot stand waarbij een negental renners zich afscheidden. Zij bleven een tijdje wiel in wiel en het duurde tot halfwedstrijd vooraleer deze groep in enkele stukken brak. 

Laurens kon zich niet handhaven in de voorste gelederen en streed uiteindelijk voor plaats zes, maar moest in de laatste meters de duimen leggen voor zijn twee metgezellen en finishte als achtste. Iserbyt zorgde dit weekend opnieuw voor de winst van Pauwels sauzen-Bingoal. 

 

 

Kruibeke

Zaterdag kende Diether een veelbelovend begin van de wedstrijd in de polders van Kruibeke. Nadat hij in de tweede ronde aansloot bij de kopgroep, nam hij zowaar even de leiding. Het duurde echter niet lang, want toen even later de wedstrijd losbarstte had hij deftig op zijn adem getrapt.

Op de zware omloop kwam hij niet meer tot recuperatie en kende hij een serieuze terugval. In de voorlaatste ronde verliet hij de omloop (zie foto-album met dank aan Wim Van Goethem).

Ook Hendrik finishte niet in Nossegem door materiaalpech.

Vertrek supportersbus naar SP Boom op zaterdag 19/10 om 10u15 aan café Den Bierpot in Schriek (info 0495/181998).