Sterk weekend niet beloond

Zowel in Boom als in Bern verspeelde Laurens al zijn podiumkansen door pech. Toch blijft de balans positief, want zowel Laurens als Diether toonden dat ze conditioneel in orde zijn. 

 

 

 

Zesde in Boom

In de SP-manche op zaterdag in Boom behoorde Laurens al snel tot de kopgroep van zes renners, waarbij hij de leiding in handen nam. Alleen Quinten Hermans kon halfwedstrijd het tempo van Laurens volgen. 

Toon Aerts moest zelfs even passen maar dichtte een ronde later toch de ontstane kloof. De tweede wedstrijdhelft kondigde zich dan ook spannend aan. Aerts probeerde een kloof te slaan, terwijl Laurens de kloof probeerde te beperken. 

Quinten Hermans kon ook een lichte voorsprong nemen op Laurens, maar Sweeck vond zijn tweede adem terug. Hij probeerde Quinten opnieuw bij te benen. Net op dat moment maakte Laurens een onschuldige schuiver met zware gevolgen voor het koersverloop. 

De sluiting van zijn schoen begaf het en tot overmaat van ramp blokkeerde ook nog zijn achterversnelling, zodat hij de lastige helling al lopend moest nemen. Na zijn schoenwissel probeerde hij opnieuw het goede ritme te vinden en bemachtigde nog een zesde plaats.    

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem

 

WB Bern

Diether kon in Bern van de tweede startrij vertrekken en dook mooi als 12e het veld in. Bij deze eerste veldpassage kreeg hij in alle tumult af te rekenen met een afgelopen ketting. Hij kon dit euvel herstellen, maar verloor toch een tiental plaatsen. Diether herpakte zich snel en kon in het spoor van Jens Adams als 18e standhouden. In de laatste ronde remonteerde hij zelfs Tom Meeusen en werd hij uiteindelijk 17e.

Na de val in Waterloo USA had hij voor het eerst het gevoel dat de knieperikelen vrijwel volledig van de baan zijn. Hij zet volgend weekend koers richting Spanje om twee C1 wedstrijden te betwisten. 

 

Laurens kende net als in Boom een sterk wedstrijdbegin. Hij vervoegde zich moeiteloos met de kop van de wedstrijd, maar werd in de tweede ronde achteruitgeslagen door een lekke tube. In een mum van tijd werkte hij die achterstand weg en sloot opnieuw aan bij de overige vijf koplopers Iserbyt, Aerts, Hermans, Vanthourenhout en van der Haar. 

In een looppassage, bij het nemen van een scherpe bocht, verloor Laurens even later de nieuwe sluiting van zijn cross-schoen. Hij moest enkele meters teruglopen om het onderdeel op te rapen. Handige Laurens wist opnieuw zijn schoen te herstellen en de wedstrijd nogmaals te hervatten.

Vanuit een 17e stelling maakte hij halfwedstrijd een onwaarschijnlijke remonte en wist de schade nog te beperken door als achtste te finishen. Aanstaande zondag wordt SP Gavere zijn volgende afspraak. 

Vertrek supportersbus naar SP Gavere op zondag 27/10 om 9u30 aan café Den Bierpot in Schriek (info 0495/181998).