Sterke prestaties wél beloond

Geen pechmomenten voor de Sweeck-broers dit weekend, dus werden de sterke prestaties deze keer wel omgezet in podiumplaatsen. Diether eindigde zaterdag vierde en zondag tweede in het Spaanse Baskenland terwijl Laurens de derde podiumplek innam in de zware SP-klassieker te Gavere. 

 

 

Diether kiest voor Baskenland

Zaterdag stond Diether aan de start in Llodio. De warme, zomerse omstandigheden maakten het voor de crossers niet gemakkelijk. Diether had evenveel last van de warmte als van de inspanningen. Van meet af aan kon hij wel in de spits van de wedstrijd meedoen achter de ongenaakbare Felipe Orts die al snel een riante voorsprong opbouwde. 

Halfwedstrijd werden de plaatsen reeds ingenomen. Twee Spanjaarden konden zich nog nestelen op de plekken twee en drie, terwijl Diether de resterende ronden solo afwerkte in vierde stelling en deze wist vast te houden.

Zondag vormde zich in Elorrio al snel een zevenkoppige leidersgroep. Dezelfde namen als gisteren zaten in de frontlinie, maar deze keer duurde het tot in de tweede wedstrijdhelft vooraleer er  afscheiding kwam. Felipe Orts wist opnieuw het laken naar zich toe te trekken door solo te eindigen, maar het was Diether die zich in de laatste twee ronden kon losmaken van de achtervolgers en de tweede plaats innam.

 

SP Gavere

Laurens kreeg dit jaar, in tegenstelling tot de vorige edities, een droog parcours voor de wielen geschoven. Van meet af aan werd de gas opengedraaid en de eerste twee ronden was het dan ook zaak van een gepast ritme te vinden.

Vanuit een zevende positie slaagde Laurens erin om -in zijn eigen ritme- de rol vooraan niet te lossen. Eli Iserbyt was opnieuw outstanding en kon halfweg de wedstrijd een kloof slaan die hij ronde na ronde uitbouwde tot één minuut bij de aankomst. 

Voor de tweede plaats werd het echter een open strijd waarbij Laurens zich niet gewonnen gaf. Laurens en Lars van der Haar maakten zich los van de rest en alleen een sterke Pidcock kon de kloof nog dichten. 

In de laatste ronde rammelde Lars van der Haar in de beklimming nogmaals de achtervolgende groep uit elkaar. Laurens moest enkele meters toestaan op Lars, terwijl Pidcock de duimen moest leggen voor Laurens. Zo belandde hij voor de eerste maal op het elitepodium van deze klassieker.

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem

 

Hendrik ging aan de slag in Herenthout en werd 13e. Hij streed lang in 16e positie, maar kon op het einde nog enkele plaatsjes opschuiven. 

Vertrek supportersbus naar Koppenberg op vrijdag 1/11 om 8u30 aan café Den Bierpot in Schriek info 0495/181998).