Sterke tweelingbroers in Ruddervoorde

In de vierde SP-manche te Ruddervoorde zetten zowel Laurens als Diether een prachtige prestatie neer. Diether snelde naar plek tien en Laurens palmde het tweede schavotje in en wordt de nieuwe leider in het Superprestige-klassement.

 

De aanvang van deze wedstrijd zag er niet rooskleurig uit voor Laurens. Hij miste zijn pedaal in de start en was al onmiddellijk op achtervolgen aangewezen. Laurens had twee ronden nodig om vooraan post te vatten maar liet zich dan wel onmiddellijk opmerken.

Hij nam zelf het initiatief en probeerde zelfs een aanval op te zetten. Even kreeg hij enkele seconden voorsprong, maar wereldkampioen Mathieu van der Poel zag het gevaar en dichtte zelf de kloof. 

Laurens en Mathieu zouden het onder hun twee uitmaken. Na 40 minuten nam de wereldkampioen een paar seconden voorsprong. Deze voorgift dikte hij iedere ronde met enkele tellen aan. Laurens wist wel de overige concurrenten op afstand te houden en eindigde verdienstelijk tweede voor Toon Aerts. Met vier van de acht SP-manches gereden kreeg hij er de voorlopige leidersplaats als bonus bovenop. 

Ook Diether liet zich opmerken in de weide van Pyfferoen. Vanuit 25e stelling probeerde hij op te schuiven. Ronde na ronde maakte hij enkele plaatsen goed en slaagde er zelfs in om op het einde Lars van der Haar uit de toptien te houden. 

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem

 

Supportersinfo! 

Zowel Laurens als Diether hebben de jaarmarktcross in Niel toegevoegd aan hun wedstrijdkalender. Supporters kunnen de broers aanmoedigen vanaf 15u op 11 november aanstaande.

Vertrek supportersbus naar DVV Hamme op zondag 17 november om 8u30 aan café Den Bierpot in Schriek (info 0495/181998).