Druk maar mooi weekend

Na een matige start zaterdag in het TsjechischeTabor, zorgden de Sweeck-broers zondag voor een mooie afsluiter in de Flandriencross te Hamme. 

 

 

 

 

 

 

WB Tabor

Mede door een verkoudheid kende Laurens in Tabor geen gemakkelijke race. Hij kon zich op geen enkel moment in de wedstrijd echt doorzetten en het was dan ook zaak om de schade zoveel mogelijk te beperken. Hij slaagde erin om zich net in de toptien te handhaven en werd negende.

Ook Diether kende geen beste dag. Hij moest tevreden zijn met een bescheiden 28e plaats. 

 

DVV Hamme

Na de verkenning van de Flandriencross te Hamme, voelde Laurens dat er meer jus in de benen zat dan de dag voordien. Na snelle starter Mathieu van der Poel, dook Laurens als vierde het veld in. Door het helse tempo was het in de aanvangsfase moeilijk om plaatsen op te schuiven, maar Laurens loste zijn voorgangers niet. 

Toen Mathieu een kleine voorsprong nam en de ruime kopgroep in stukken viel, kwam Laurens helemaal los. Hij slaagde erin de snelste ronde te rijden en zich samen met Toon Aerts los te werken van de rest, achter Van der Poel.

Een passage later liet hij ook Aerts achter zich om op zoek te gaan naar een ontketende wereldkampioen. Laurens naderde tot op 3 seconden, maar kreeg de laatste tien meters niet dicht. Ronden lang bleef hij op zes à zeven seconden hangen, maar finaal moest hij nog wat tijd prijsgeven. De kloof met de derde -Tim Merlier- was groot genoeg, zodat Laurens zijn verdiende podiumplaats niet moest vrezen. 

Ook Diether kwam vandaag goed voor de dag. Hij probeerde in het begin van de race zich bij de kopgroep te voegen, maar kwam enkele meters te kort en moest een beetje gas terugnemen. Een halfuur reed hij solo op de tiende stek, maar naar het einde toe kwamen nog enkele renners bij hem aansluiten. Hij legde uiteindelijk beslag op een verdienstelijke 14e plaats.

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem

Hendrik

Het weekend van Hendrik verliep gelijkopgaand met dat van zijn broers. Ook hij nam zaterdag  een matige start met een 15e plaats te Boortmeerbeek en vond zondag zijn betere crossbenen terug in Diepenbeek waar hij kon strijden voor een podiumplek en derde werd.

Vertrek supportersbus naar WB Koksijde op zondag 24/11 om 6u45 aan café Den Bierpot in Schriek (info 0495/181998).