Bevestiging van goede conditie

Op zaterdag in Wachtebeke was Diether op de vijfde plaats de vroegste renner van het Pauwels Sauzen-Bingoalteam. Op zondag, in de duinen van Koksijde, legde Laurens beslag op een mooie tweede plaats achter de ongenaakbare wereldkampioen Van der Poel. 

 

Ambiancecross Wachtebeke

Laurens nestelde zich onmiddellijk in de voorste gelederen. Na enkele technische passages schoof hij resoluut door naar de leiding. Twee ronden lang bleef hij op kop tot een schuiver de veer brak. 

Hij verloor ettelijke plaatsen en moest in achtervolging op de ruime kopgroep. Net op dat moment trok Mathieu vooraan alle registers open. Laurens besloot al snel zich niet compleet leeg te rijden met het oog op de nakende WB-manche in Koksijde en nam vrede met een 12e plaats.

Diether daarentegen zette zijn opmars in. Vanuit de achtergrond knokte hij zich een weg naar voor. Hij slaagde erin om samen met Pidcock door te schuiven naar de topvijf. In volle finale moest hij nog enkele seconden prijsgeven. Toch werd hij - op de vijfde stek -  de eerste ploegmakker in deze veldrit die werd georganiseerd door manager Jurgen Mettepenningen.

 

Wereldbeker Koksijde

In de eerste bocht kon Diether maar net een valpartij van Tim Merlier ontwijken. Door dit maneuver verloor hij wel ettelijke plaatsen, maar hij ging een mooie strijd aan om zijn beoogde top-15plaats te behalen. 

Hij vergaloppeerde zich niet en kon ronde na ronde plaatsen goedmaken. Op drie ronden voor de finish leek een toptienplaats nog haalbaar, maar finaal moest hij in een groepje - dat streed voor de elfde plaats - vrede nemen met de 15e stek.

Laurens daarentegen zat - net als in Wachtebeke - snel in een mooie uitgangspositie. Als vierde dook hij de eerste lange zandpassage in en een halve ronde verder nam hij de leiding. In de daaropvolgende zandstrook verwierf hij zelfs een kleine voorsprong zonder te versnellen. 

Ondertussen zag een ongenaakbare Mathieu  - reeds opgerukt naar plaats twee - het gevaar in. Hij sloot aan bij Laurens en met z'n tweeën behielden zij een lichte voorsprong. In ronde drie ging Mathieu zo fors tekeer, dat Laurens de rol moest lossen. 

De vier Telenet-achtervolgers zagen Laurens voor zich uit rijden. Deze nam al vlug de goede beslissing om zich even gedeisd te houden met oog op plaats twee. Dit achtervolgend groepje bleef lang samen tot Laurens met Toon Aerts in de voorlaatste ronde op zoek ging naar de twee overige podiumplaatsen. 

Tijdens de laatste zandpassages toonde Laurens nogmaals zijn mooie "zandtechniek" en liet Aerts resoluut achter zich om de tweede plaats op te eisen. In het WB-klassement nestelt hij zich op de zesde plaats, terwijl Diether de 16e plek behoudt. 

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem

Vertrek supportersbus naar DVV Kortrijk op zaterdag 30 november om 7u30 aan café Den Bierpot in Schriek (info 0495/181998).