Diether wint en Hendrik toptien

Diether en Hendrik Sweeck gingen dit weekend respectievelijk op zoek naar winst en een toptienplaats in het Tsjechische Kolin en slaagden volkomen in hun opdracht.

 

Nadat een valpartij in de eerste honderden meters het deelnemersveld uit mekaar ranselde, scheidden reeds zeven renners zich af, waaronder Diether. Hendrik had minder geluk, werd een beetje opgehouden en kon slechts de 28e positie laten noteren in de eerste ronde.

Al snel kon Hendrik ettelijke posities goedmaken. In ronde twee passeerde hij als 18e en de volgende doortocht zat hij al 13e. In dit groepje van 6 renners werd de strijd geleverd voor de achtste plaats. 

In de voorlaatste ronde verbrokkelde dit zestal en Hendrik leek even de 12e plaats te halen, maar bij ingang van de laatste ronde vocht hij terug en kwamen vijf jongens weer samen voor de strijd om plek 9 en 10. Hendrik had blijkbaar nog een goed eindschot in de benen en kon mooi finishen als 10de en het beoogde UCI-puntje meepakken. 

Diether daarentegen controleerde de wedstrijd vooraan en zette deze volledig naar zijn hand. Nog voor halfwedstrijd bleven er vooraan vijf renners over, enige tijd later nog slechts drie.

In de voorlaatste ronde versnelde Diether en probeerde hij een voorsprong te vergaren, maar in zijn enthousiasme ging hij iets te snel de bocht in en moest vol in de remmen om een valpartij te vermijden. Hierdoor werd zijn aanval afgeremd en kwamen vooraan de drie terug samen. 

Hij besloot te wachten tot de laatste ronde om opnieuw aan te vallen. In de laatste zandpassage versnelde Diether en nam vlot voldoende voorsprong om licht afgescheiden te winnen voor Michael Boros. 

 

Laurens 12e in Kortrijk

Op de snelle omloop in de nieuwe DVV-manche te Kortrijk, liet de zware trainingsarbeid van de afgelopen stageweek zich voelen. Laurens kwam hier - ondanks een goede start - niet verder dan een teleurstellende 12e plaats. Hij nam diezelfde avond reeds de terugvlucht naar Mallorca om zijn stage verder af te werken. 

Vertrek eerstvolgende supportersbus naar SP Zonhoven op zondag 8/12 om 10u aan café Den Bierpot in Schriek (info 0495/181998).

Daags voordien op zaterdag 7/12 zullen de drie broers voor de eerste keer dit seizoen samen aan de start staan in Essen.