Zware nieuwjaarscross

In de eerste DVV-cross van 2020 op de Balenberg reed Laurens naar een 7e en Diether naar een 11e plek. 

Na een goede start moest Laurens reeds in de eerste ronde een aantal meters prijsgeven. Het zou niet zijn dagje worden. Hij probeerde aan te klampen maar kon niet beletten dat vijf koplopers aan de haal gingen. 

In de achtervolging vond hij een bondgenoot in Thomas Pidcock. Samen gingen ze op zoek naar de leiders, maar Pidcock kon met een sterke jump Laurens afschudden, zodat hij verder alleen op pad moest. Er zat dan ook niets anders op voor hem dan zijn zevende plaats te consolideren.

Iets verder op streed Diether een mooie strijd om in de toptien te eindigen. Vanuit 13e positie knokte hij zich goed terug en reed zelfs in het begin van de laatste ronde in 9e positie, na een remonte op Tim Merlier en Gianni Vermeersch.

Die laatste krachtinspanning kon hij echter niet tot op de streep doortrekken. Moegestreden moest hij Tim en Gianni voorlaten, maar Diether reed hier toch weerom een sterke wedstrijd. 

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem.

 

Save the date!

Zaterdag 14 maart 2020 wordt alvast een datum om aan te kruisen in de nieuwe agenda. Dan wordt  in de porochiezaal te Schriek de afsluiting van het cross-seizoen gevierd met onze jaarlijkse CX-PARTY! Verdere info volgt... just be there!