Diether bevestigt opnieuw

Onder massale belangstelling reed Diether in het wielerminnend Gullegem naar een mooie zesde plaats. Hendrik eindigde 25e in het 33-koppige deelnemersveld. 

Diether was één van de vijf koplopers die zich al snel in de wedstrijd afzonderden. Drie ronden lang kon hij zich handhaven bij Mathieu, Wout, Corné en Michael Vanthourenhout. 

Iets voor halfkoers kreeg hij het moeilijker en moest wat gas terugnemen. De dichtste achtervolgers Jens Adams en Gianni Vermeersch kwamen bij hem en deze drie zouden het uitvechten voor de vijfde plaats. 

In de voorlaatste ronde konden Diether en Jens Gianni afschudden. Maar door een schuiver in de laatste ronde werd Diether uitgeschakeld in de strijd om de vijfde plaats. Hij eindigde als zesde. 

Hendrik nam een voortreffelijke start en dook circa 15e positie de zandbak in. Hij zocht zijn eigen tempo in koers. Hij kon zich behoorlijk handhaven en finishte als 25e. 

Vertrek supportersbus naat het BK in Antwerpen op zondag 12/01 om 8u aan supporterscafé Den Bierpot in Schriek (reservatie 0495/181998).