Laurens derde, pech voor Diether

Laurens kon tevreden huiswaarts keren van de voorlaatste WB-manche te Nommay met alweer een podiumplaats op zak. Voor Diether werd het balen, na een erg sterke wedstrijd met teveel pechmomenten.

Laurens nam een voortreffelijke start en toonde zijn tricolore onmiddellijk in derde positie. Hij hield twee ronden voorin stand, maar toen werd duidelijk dat Toon Aerts en Eli Iserbyt vandaag de twee sterksten waren.

Deze twee namen al snel een voorsprong van meer dan 30 seconden op een zevenkoppige achtervolgende groep, waarin Laurens even moest bekomen van zijn snelle start. 

Even over halfkoers kon Laurens zich samen met Tom Pidcock losmaken van de achtervolgers. Een ronde verder schudde Laurens ook nog Pidcock af en kon onbedreigd solo richting derde podiumplek snellen. 

Ook Diether kon terugblikken op een uitmuntend vertrek, maar hij haakte met Eli Iserbyt in elkaar in het eerste bochtenwerk en verloor twintig plaatsen. Hij vocht erg sterk terug maar net op het moment dat hij in strijd was voor plek 14, brak zijn ketting. 

Hij moest een hele poos lopen vooraleer hij een nieuwe fiets kon oppikken in de materiaalzone met opnieuw twaalf plaatsen achterstand als gevolg. Finaal kon hij niet anders dan erg ontgoocheld zijn met een 25ste plaats.

Vertrek supportersbus op zondag 26/01 naar WB Hoogerheide om 7u45 aan café Den Bierpot in Schriek (info 0495/181998).