Snelle race in Hoogerheide

De laatste WB-manche in het Nederlandse Hoogerheide werd een erg hoge cross afgewerkt aan een snel tempo tussen duizenden enthousiaste veldritliefhebbers. Laurens werd 9e en Diether 26e. In het WB-eindklassement valt Laurens net naast het podium als vierde. Diether klasseert zich als 17e. 

 

Zoals verwacht werd er een ruime kopgroep gevormd die lang samenbleef. De 13-koppige leidersgroep werd na enkele ronden zelfs bijgehaald door drie renners, zodat er halfwedstrijd 16  koplopers waren.

In de zesde van tien af te leggen ronden, zette Laurens een aanval op. De grote groep spatte uit mekaar, maar Laurens kon zich niet losmaken. HIj moest zijn forse inspanning nadien bekopen. Het was Mathieu die als eerste reageerde en zich daarna loswerkte. Even later konden ook Eli Iserbyt en Toon Aets zich ontdoen van de rest. 

In de achtervolging op Eli en Toon was er geen samenwerking, zodat de overige podiumplaatsen ingenomen waren. Laurens kon maar moeilijk bekomen van zijn aanval en moest tevreden zijn met de 9e plaats. 

Na het slechte gevoel in Zonnebeke gisteren, verging het Diether heel wat beter in Hoogerheide. Drie kwartier lang bleef hij in strijd voor plaats 15. In de laatste twee ronden kreeg hij het echter zwaar te verduren. Naar het einde toe moest hij ook nog afrekenen met een afgelopen ketting met een 26e notering tot gevolg. 

Voor Diether volgt er nu een trainingsweekend met het oog op de laatste crossweken. Voor Laurens is de laatste rechte lijn ingezet richting Dübendorf. Hij mag als nationaal Kampioen mee de Belgische kleuren verdedigen op het WK in Zwitserland. 

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem

Vertrek supportersbus naar SP Merksplas op zondag 9/2 om 9u45 aan café Den Bierpot in Schriek ( info 0495/181998). De supportersbus die aanstaande vrijdag afreist naar het WK in Zwitserland is volzet.