Topvijf op WK in Dübendorf

In het Zwitserse Dübendorf ging de wereldkampioenentrui zoals verwacht naar Mathieu van der Poel. Op een loodzware omloop werd Laurens mooi vijfde na respectievelijk Thomas Pidcock, Toon Aerts en Wout van Aert. 

Mathieu van der Poel brak onmiddellijk de wedstrijd open en het Belgisch blok moest direct scharrelen om in zijn wiel te kunnen blijven. In de eerste ronde moest Laurens vanuit elfde stelling knokken om zijn positie vooraan te kunnen innemen. 

Hij slaagde hierin, maar toen Pidcock een versnelling plaatste, moest hij even de rol lossen. Hij hield echter stand en kon zich doorzetten tot positie vijf. Twee ronden voor het einde had Laurens nog zicht op plaats vier, maar Wout van Aert had nog een sterke laatste ronde in de benen, terwijl Laurens door zijn beste krachten heenzat. Hij kon wel zijn vijfde stek onbedreigd vasthouden. 

Alle truien zijn nu verdeeld, de Belgische driekleur hangt om Laurens' schouders, maar het seizoen heeft nog enkele mooie races in petto. Via Maldegem gaat het richting Lille en Merksplas. De strijd om de eindzege in de Superprestige is nog niet gestreden, hopelijk blijven onze supporters op post! 

De viering van de Belgische titel gaat door op zaterdag 14 maart in de parochiezaal te Schriek. Kaarten in voorverkoop aan 5 euro te bekomen vanaf woensdag 5/2 aan de camper, bij de bestuursleden van de supportersclub en in supporterscafé Den Bierpot.

Vertrek supportersbus naar SP Merksplas op zondag 9/2 om 9u45 aan café Den Bierpot in Schriek (info 0495/181998).