Sterke Laurens niet beloond

Laurens werd vierde in de laatste DVV-manche in de Lilse Bergen. Hendrik liet de 27e plaats noteren.

Laurens opende sterk en dook als eerste het zand van Lille in. Twintig minuten lang gaf hij deze koppositie niet af. Hij reed meermaals weg van zijn concurrenten maar net op het moment dat hij een kleine voorsprong had vergaard, maakte hij een slipper en moest hij de eerste achtervolgers opnieuw laten aansluiten.

Toch bleef hij doorzetten, maar de anderen lieten niet begaan. De hergroepering werd een feit en Laurens moest even naar adem happen. Op dat moment kwam een sterke Wout van Aert zich vooraan mengen en deze wist een voorsprong te realiseren die hij niet meer uit handen gaf.

Laurens kon zich herpakken in de wedstrijd en streed in de laatste ronde voor de derde podiumplaats. Na een spannende finale leek hij het laken naar zich toe te trekken, maar in de laatste centimeters kon Toon Aerts Laurens nipt kloppen op de streep. Quinten Hermans werd tweede. Laurens won wel de "Toyo Tires Tussenspurt".

Ook Hendrik ging van start tusssen de 48 deelnemers. Hij kon zich mooi handhaven in de middenmoot en bereike als 27e de eindstreep.

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem

Vertrek supportersbus op zaterdag 15/02 om 8u15 naar SP Middelkerke en op zondag 16/02 om 9u naar Hulst aan café Den Bierpot in Schriek (reservering 0495/181998).