Laurens wint afsluiter in Oostmalle

Na een desastreuze start en een bijzonder spannend wedstrijdverloop wist onze Belgische kampioen het laken toch nog naar zich toe te trekken in Oostmalle. Toon Aerts en Michael Vanthourenhout vervolledigden het podium. Hendrik werd tussen 71 vertrekkers midden in het pak afgevlagd als 41e.

 

Wat een seizoen! Na winst in de opener in Eeklo, sluit Laurens zes maanden later 2019-2020 af met zijn zesde seizoenszege in Oostmalle. Ondertussen bracht hij de zegebloemen van de Amerikaanse Trek-cup mee naar huis en schreef hij voor de vierde maal op rij Pelt op zijn naam.

Hij werd meerdere malen tweede achter een ongenaakbare Mathieu van der Poel, pakte Europees brons in het Italiaanse Silvelle én de Belgische driekleur in Antwerpen. Hij sloeg een dubbelslag in Middelkerke en vierde zowel dagwinst als eindwinst in het Superprestige-klassement. 

Ondanks het gure weer waren talrijke supporters gisteren afgezakt naar het kletsnatte, winderige Oostmalle met taart en drank. Het werd een gezellige afsluiter samen met familie en vrienden.

Ook Diether was van de partij. Hij staat even aan de kant met een ontstoken knie maar had wel het goede nieuws te melden dat hij vanaf volgend seizoen (01-03-2020) uit de schaduw van zijn broer kan treden bij de ploeg CREAFIN-FRISTADS. Samen met ondermeer Gianni Vermeersch zal hij deze ploegkleuren verdedigen.

Op woensdag 26/02 valt in Waregem definitief het doek over dit beste profseizoen voor de Sweeck-broers. Niet alleen Laurens nestelt zich mooi op de 4e plaats in de UCI-ranking, ook Diether zet zich in de top20. De aankomende ski-vakantie is dus meer dan verdiend!

En dan rest er alleen nog de CX-PARTY op 14 maart in de parochiezaal te Schriek waar de supportersclub samen met de Sweeck-familie en alle crossvrienden dit succesvolle seizoen feestelijk afsluit.

Kaarten in VVK aan 5 euro in café Den Bierpot te Schriek. Iedereen welkom!

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem