Ronde van Vlaams-Brabant

In een snikhete editie trotseerden Laurens en Diether vijf dagen lang de uitzonderlijke hitte over Vlaams-Brabantse wegen. Deze rittenkoers kende ondanks de coronamaatregelen een vlot verloop.

Voor de tweelingbroers - die voor het eerst in hun carrière de aparte ploegkleuren verdedigen van Pauwels Sauzen-Bingoal en Alpecin-Fenix - werd dit een zeer goede trainingsweek richting cross-seizoen. 

Laurens liet zich meermaals opmerken door zelf aan te vallen of mee te schuiven in een ontsnappingspoging. In Bertem reed hij een kloof van 40sec op de vluchters in zijn eentje dicht. Het gros van de etappes werd uiteindelijk beslecht in massaspurten. 

Ook Diether liet zich in positieve zin opmerken in de heuvelachtige Bertem-etappe. Hij koos de juiste vlucht en overleefde nipt de terugkeer van het peloton met een mooie derde plaats als resultaat. In het eindklassement wordt Laurens 30e en Diether 67e van 170 deelnemers.

Ze koersen beiden "Dwars door het Hageland" aanstaande zaterdag. Vervolgens gaat het voor Laurens onmiddellijk richting Wallonië waar hij daags nadien start in de vierdaagse TRW van zondag 16/08 tot en met woensdag 19/08.

Diether trekt eind augustus richting Ronde van Hongarije, gevolgd door de Ronde van Slowakije midden september. Hendrik heeft helaas  - omwille van de covidmaatregelen - geen wedstrijden meer in het verschiet deze zomer.