Kettingbreuk in strijd voor Europees brons

Laurens is vierde geworden in de Europese titelstrijd in het Nederlandse Rosmalen. Met Lars van der Haar ontspon zich een mooie strijd voor de laatste podiumplaats, maar een gebroken ketting gooide roet in het eten. 

Laurens kwam nochtans goed uit de startblokken en ging als vierde het veld in. Deze positie zou hij rondenlang vasthouden. Michael Vanthourenhout en Toon Aerts namen een kleine voorsprong toen Eli Iserbyt een schuiver maakte. 

Even later dichtte Laurens - met Eli in het wiel - het gat op deze koplopers. Hij probeerde hierna even op adem te komen in het wiel van Toon. Maar in een van de technische zones maakte Toon een fout, terwijl net Eli en Michael ten aanval trokken. 

Laurens kon en mocht niet onmiddellijk reageren en de vogels waren gaan vliegen. Toon kwam niet meer terug en Laurens moest rekenen op Lars van der Haar om het gat te dichten. Lars deed er alles aan maar slaagde hier niet in. 

Een podiumplaats kwam voor Laurens in het vizier tot hij net voor de materiaalzone zijn ketting stuk trapte. Meteen kon hij zijn podiumambities opbergen. Door de wissel kwam hij in vijfde positie te zitten. Uiteindelijk bleek hij nog sterk genoeg om de Spanjaard Orts te remonteren en zo zijn vierde stek veilig te stellen.