Wat een week voor Sweeck !

Na 3 dagen was het opnieuw "BINGOAL" voor Laurens, deze keer in de Ethias Cross te Leuven. Diether vergaloppeerde zich de eerste wedstrijdhelft en strandde op de 22e plaats.

Foto: photopress.be

Laurens was voor de tweede maal deze week goed bij de pinken en voerde, samen met Toon Aerts, zodanig de forcing dat zij bij de tweede doortocht reeds 10 seconden voorsprong telden.

Enkele ronden verder waren er nog slechts twee ploegmaten van Laurens in de dichte achtervolging, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout. Zo hoefde hij vooraan niet echt alle kopwerk te doen. Hierdoor kon Laurens zich veroorloven om Toon te laten strijden om de Pauwels sauzen-Bingoalmakkers af te houden tot op het einde. De Belgische kampioen maakte deze spannende cross af met een mooie eindsprint. Michael Vanthourenhout ging als derde mee op het podium.

Diether verzette de eerste koershelft bergen werk om een toptienplaats te bemachtigen. Even slaagde hij hierin, maar de geleverde inspanningen braken hem zuur op in het tweede deel. Hij vergaloppeerde zich volledig en moest dit bekopen met een zware terugval. Hij eindigde als 22e. Op naar Merksplas op 22/11 aanstaande...