Sterke afsluiter van drukke crossweek

Op het verzopen parcours van de nieuwe WB-bekermanche te Dendermonde kon Laurens een mooie vijfde plaats uit de brand slepen, terwijl Diether verkleumd steeds dieper wegzakte in het slijk.

Foto: Davy De Bliek 

Na een verkenningsronde waarbij Laurens en Diether in mekaars buurt op de plaatsen 11 en 12 rondbaggerden, probeerden zij ieder hun tempo te zoeken. 

Diether moest zijn tempo wat verlagen en verloor een aantal plaatsen. Bovendien kwam hij ook nog ten val en werd nog meer bevangen door de kou en de nattigheid. Hij bleef wel moedig doorzetten, maar moest tevreden zijn met een 34e plaats. 

Laurens daarentegen kon zelfs enkele plaatsen goedmaken. Hij hield de derde podiumplaats tot halfwedstrijd in het vizier. Michael Vanthourenhout en Toon Aerts namen iets meer afstand voor de plaatsen drie en vier. Laurens verzwakte niet en kon Corné Van Kessel en Quinten Hermans in de voorlaatste ronde remonteren. In de laatste ronde kon hij zich zelfs ontdoen van deze twee en onverhoopt als vijfde finishen. 

Met een vierde plaats in de snelheidsrace op het Zolderse circuit en een vijfde stek in de ouderwetse baggercross daags nadien, samen met een door pech gemiste podiumplaats in Essen, was de week zo slecht nog niet voor de Belgische kampioen achter de twee grote cross-fenomenen Van Aert en Van der Poel.