Gebroeders Sweeck.be

Hoopvol 2021!

Vanuit Baal wensten onze renners iedereen een hoopvol, sportief en gezond nieuw jaar toe. 

 

Op deze eerste dag na het bewogen corona-jaar richtten Laurens en Diether zich tot alle mensen die vanuit hun zetel trouw iedere wedstrijd kijken en in het bijzonder tot hun supporters die gewoon zijn van een heel seizoen lang mee het veld in te trekken en nu verplicht zijn voor tv het cross-gebeuren te volgen. Hopelijk biedt de herfst van 2021 betere perspectieven, zowel voor renners als toeschouwers.

Op de Balenberg kwamen Laurens en Diether respectievelijk als 9e en 14e over de meet. De wedstrijd bevestigde het gevoel dat Laurens reeds had tijdens de verkenning. In de eerste ronde kon hij nog net aanklampen bij de hoofdmacht, maar zienderogen moest hij meter per meter prijsgeven. Hij kon zich nog net in de toptien -als negende- handhaven. 

Diether poogde in het begin van de wedstrijd in de toptien te geraken en slaagde erin om even in elfde positie te rijden. Hij kon dit hoge tempo niet aanhouden op de zware omloop en moest toestaan dat nog enkele renners uit de achtergrond aansloten. Toch kende hij nog een sterke eindronde en legde hij beslag op de 14e plaats. 

 

Gullegem

Diether ging daags na Baal al opnieuw aan de slag in Gullegem. Vanop de eerste startrij kwam hij onmiddellijk in beeld. In het wiel van Jens Adams maakte hij de eerste ronde vol. Bij de tweede passage nam hij zelfs de leiding en kreeg zowaar een vijftigtal meters voorsprong. Mathieu van der Poel bracht de achtervolgers opnieuw bij en trok onmiddellijk in de aanval met Thomas Pidcock.

Diether moest alle zeilen bijzetten en even later ook enkele meters prijsgeven op Jens Adams en Gianni Vermeersch. De achterstand bleef evenwel beperkt, maar een lekke tube verstoorde zijn verdere wedstrijdverloop. 

De vijf eersten waren buiten schot, maar uit de achtergrond kon er niemand meer terugkeren, zodat hij solo als zesde eindigde.