Laurens en Diether knap 2e en 7e in Mol

In het Molse zand kregen zowel Laurens als Diether een mooie kans om het zandgevoel te trainen met het oog op het nakende wereldkampioenschap te Oostende. Alleen is het voor Diether nog afwachten tot aanstaande maandag om te weten of óók hij de Belgische kleuren mag verdedigen.

De aangekondigde zandspecialisten waren onmiddellijk van de partij. Reeds in de eerste ronde scheidden Laurens, Wout van Aert en Daan Soete zich af van de rest. Het hoge tempo was voor deze laatste al snel te hoog gegrepen. Laurens en Wout vonden mekaar en zetten de anderen op aanzienlijke achterstand. 

Zes ronden lang was Sweeck de evenknie van Van Aert, maar na een kleine hapering van Laurens greep Wout de kans om fors door te trekken. In een mum van tijd sprokkelde de nieuwe Belgische kampioen een twintigtal seconden bijeen. Meteen waren de drie podiumplaatsen bezet, want ook Lars van der Haar reed solo - op 40sec van Laurens - naar plek drie. 

Diether reed iets minder in beeld dan Laurens, maar vocht een verbeten strijd voor een mooie ereplaats. Hij vertoefde de eerste ronde in 12e positie, maar kon - net als op het BK in Meulebeke - een sterke prestatie neerzetten. 

Hij was in strijd voor plaats zes met Soete, Van Kessel en Meeusen. Tom moest stilaan de rol lossen. En Diether moest uiteindelijk de duimen leggen in een millimeterspurt met Soete voor plaats zes. 

Indien Wout van Aert het Wereldbekerklassement wint, mogen negen Belgen mee richting WK-Oostende. Hopelijk zijn de mooie resultaten van Diether ook de bondcoach niet ontgaan.