Laurens zonder Diether naar WK

Laurens is één van de acht Belgen die vandaag hun selectie voor het WK in Oostende bevestigd kregen. Diether was erg hoopvol dat hij de negende veldrijder mocht zijn met het extra ticket dat vrijkomt, indien Wout van Aert in Overijse het WB-klassement wint. Helaas ging de voorkeur naar wegrenner Tim Merlier. 

Ondanks de mooie resultaten die hij de laatste maand liet optekenen, vernam een ontgoochelde Diether deze voormiddag zijn niet-selectie. 

Hij mist hierdoor ook de enige UCI-punten die zullen overgedragen worden naar het seizoen 2021-2022, vermits de UCI beslist heeft om de teller  - van deze punten die de startpositie bepalen - terug op nul te zetten na dit "covid-seizoen". Ook mist hij een WK in eigen land in het zand, waar hij zeker zijn mannetje kan staan. 

Voor Laurens wordt het reeds zijn derde WK in "veldrijdersland". Hij werd 7e in zijn eerste profjaar in Heusden-Zolder (2016) en knap vijfde in de duinen van Koksijde (2012) als eerstejaarsbelofte. Vanaf zijn eerste jaar als junior was hij elk jaar al van de partij. Hij miste nipt de wereldtitel in Tabor als laatstejaarsbelofte.