X2O badeend voor Mathis!

Reeds eerder had Mathis de badeendjes opgemerkt. In de Flandriencross te Hamme slaagde papa Laurens erin om eentje mee naar huis te nemen, na zijn derde plaats achter wereldkampioen Van der Poel en Belgisch kampioen Van Aert. Diether was de ontgoocheling van zijn niet-selectie nog niet helemaal te boven en reed de wedstrijd niet uit. 

 

Laurens schoot niet goed uit de startblokken, maar reed een beresterke wedstrijd. Vanuit 17e positie moest hij proberen zich een weg te banen naar een mooie ereplaats.

Nadat hij in ronde drie verplicht moest wisselen met een kapot achterwiel, maakte hij een zeer sterke remonte. In de achtervolging op Michael Vanthourenhout - die de rol moest lossen voor de derde plaats - kreeg Laurens meer en meer vertrouwen.

Samen met Thomas Pidcock wist Laurens op en over Michael te gaan. Met de Engelse kampioen ging hij de laatste ronde in om voor de laatste podiumplaats te bikkelen. In een technische zone -net voor de materiaalpost- maakte Pidcock een schuiver waardoor Laurens enkele seconden voorsprong kon nemen. Hij verzwakte niet en wist met een veilige voorsprong de laatste rechte lijn aan te vangen.