Opnieuw winst in Middelkerke

Net als vorig jaar schreef Laurens de SP-manche van Middelkerke op zijn naam. Hij droeg de zege op aan zijn schoonvader Eric De Vries, die afgelopen donderdag - geheel onverwachts en veel te jong - het leven liet na een hartfalen. 
Diether Sweeck viel halfkoers letterlijk weg na een val in de dranghekken, waarbij hij zijn hand zwaar kneusde. 

 

Laurens domineerde in de laatste SP-manche van begin tot einde. Na een blitzstart van Laurens en een krachtige overname van Eli Iserbyt in de eerste ronde, sloegen zij samen met Michael Vanthourenhout een kloof op de rest. Dit gat zou niemand meer dichten. Integendeel, de vierde renner Van Kessel finishte uiteindelijk op 1min23. 

De strijd vooraan tussen de drie ploegmaten werd in de voorlaatste ronde in een definitieve plooi gelegd. Eli kon het tempo van Laurens niet meer volgen, terwijl Michael na een schuiver ook niet meer tot bij een ontketende Laurens geraakte. 

Laurens gaf de ganse wedstrijd een heel sterke indruk en kon oververdiend deze overwinning binnenhalen. 

Diether probeerde in het begin van de wedstrijd zijn wagonnetje aan te pikken, maar moest al snel in de tweede ronde wat gas terugnemen. Hij probeerde zijn tempo te vinden, maar maakte ongeveer halfkoers een schuiver. Hij haakte met zijn stuur in de nadarhekken en bezeerde zijn rechterhand en pols.

Hij kon de wedstrijd niet meer afwerken en ging zo snel mogelijk voor nazicht langs het hospitaal in Herentals. In eerste instantie werd geen breuk of barst vastgesteld, maar een nieuwe controle na de ontzwelling moet hierover uitsluitsel geven. Hij zal hierdoor zondag niet deelnemen in Lille.