Sneeuwkoning in het Lilse zand

Ook in het bevroren zand van de Lilse Bergen zette Laurens al snel de tweede klassementscross van het weekend naar zijn hand en won voor de tweede dag op rij.

Na de sterke prestatie van gisteren was het afwachten of Laurens vandaag dezelfde benen terugvond in de besneeuwde "Lilse Bergen". Na een kwartier bleek dit zo te zijn.

De sprint voor de bonusseconden was maar net achter de rug toen Laurens zich niet meer gedeisd kon houden in de kopgroep. Hij zette zich aan de leiding en reed meter voor meter weg van alle tegenstand.

Toon Aerts probeerde in eerste instantie weerwerk te bieden, maar kon de ontstane kloof niet meer dichten. Terwijl Toon werd ingelopen door een groepje achtervolgers, vergrootte Laurens zijn voorsprong. 

Hij pakte een maximale bonus van 30 seconden. Corné Van Kessel probeerde dichter te komen en kon een tiental seconden goedmaken. Maar toen Laurens een propere fiets nam duwde hij nogeens flink op de pedalen en deed er opnieuw 10sec bij. 

Laurens hoefde niet meer tot het uiterste te gaan en finishte solo voor Michael Vanthourenhout en Van Kessel. Deze tweede overwinning op rij zorgde voor een positieve noot in de emotionele rollercoaster waar het gezinnetje van Laurens de afgelopen dagen mee geconfronteerd werd.

Voor Diether is het - na zijn val in Middelkerke - nog enkele dagen afwachten hoe zijn handblessure evolueert. Een barst of een breuk is nog steeds niet uitgesloten.