Topvijf in Sint-Niklaas

Laurens werd vijfde in de laatste Ethias-cross van dit seizoen. Het werd een zeer attractieve en spannende wedstrijd waar de kopposities voortdurend wisselden.

Laurens kwam goed uit de startblokken maar moest al snel ervaren dat hij niet over de allerbeste benen beschikte. Hij handhaafde zich nog wel in de ruime kopgroep en leek er na drie ronden wedstrijd toch beter door te komen.

Door zijn gebeuk herleidde hij de kopgroep van twaalf tot een beperkt gezelschap van vier. Alleen Toon Aerts, Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt waren nog mee. Er werd niet helemaal doorgereden zodat toch enkelen opnieuw konden aansluiten. Verschillende renners probeerden het op hun beurt, maar niemand geraakte echt los.

Nadat Aerts een aanval had opgezet en het opnieuw samentroepte, plaatste Laurens weerom een demarrage. Hij sloeg onmiddellijk een kloof en de achtervolgers maakten geen aanstalten om te reageren. Het was echter zijn eigen ploegmaat Eli Iserbyt die met Corné Van Kessel in zijn wiel het gat dichtte.

Corné kon het tempo niet aan en Eli kwam samen met Laurens aan de leiding. Laurens had toen zijn beste pijlen verschoten en Eli wist het tempo op zijn beurt nog wat op te voeren. Op de koop toe maakte Laurens nog enkele fouten die zijn achterstand nog vergrootten.

Toon, Michael en Corné konden opnieuw bij Laurens aansluiten, zodat ze met vier de laatste ronde ingingen voor plaats twee. Laurens zijn strijd was echter gestreden. Hij moest tevreden zijn met de vijfde plaats op 25 seconden van winnaar Iserbyt. 

Diether paste voor deze cross, maar zal in Oostmalle wel aan de start verschijnen ondanks zijn handblessure. Deze week werd bij verder onderzoek toch een breukje vastgesteld in de knokkel van zijn rechtse middelvinger. Na de sluitingsprijs wachten enkele weken verdiende rust met het nodige herstel.