Gebroeders Sweeck.be

GP Vermarc Rotselaar

Laurens had geen zin om kou te krijgen in de eerste wedstrijd van de "zomercampagne" en besloot om direct de beuk erin te gooien te Rotselaar.

foto: @loetiephotography

Laurens was betrokken bij elke aanval en maakte dan ook deel uit van de ruime kopgroep van een dertigtal renners, die na enkele ronden tot stand kwam. Deze vluchters liepen uit tot 1min30, maar in het peloton bleef het tempo hoog.

De leiders dreigden ingelopen te worden, maar de kopgroep viel in drie stukken. Laurens handhaafde zich in een tweede groep van zeven in achtervolging op zes leiders die een veertigtal boniseconden verzamelden. 

In de voorlaatste ronde kwam Laurens echter de man met de hamer tegen en moest hij in de steile klim te Wezemaal zijn medevluchters laten rijden. Hij drong niet meer aan en liet zich opnieuw inlopen door het peloton waarmee hij de laatste kilometers verder afmaalde.

Laurens finishte als 96e. Broer Diether lief zich meermaals opmerken in de voorste gelederen van het peloton en eindigde als 97e in zijn eerste wedstrijd van het zomerseizoen.