Net geen podium op be-MINE

Laurens werd vandaag opnieuw vierde in de tweede Ethias-wedstrijd van het seizoen.

Na een goede start deed Laurens meer dan er vandaag van hem verwacht werd. Hij bereikte als eerste de top van de Beringen-mijn en nam de hele bende op sleeptouw. Zijn hoog tempo zorgde al direct voor afscheiding.

In tegenstelling tot wat verwacht werd, hield Laurens goed stand. Hij domineerde zelfs de eerste wedstrijdhelft. Dit hels tempo kon hij onmogelijk tot het einde volhouden. Nadat Eli Iserbyt iets over half wedstrijd een kloofje kon slaan, kraakte Laurens nog niet helemaal.

Hij moest wel de rol lossen bij Toon Aerts voor de tweede plek, maar deze viel even later terug door pech, nadat eerder ook al Michael Vanthourenhout met een schakelprobleem uit de wedstrijd verdween. 

Samen met Daan Soete vocht hij voor de plaatsen twee en drie, maar op drie ronden van het einde keerde een beresterke Lars van der Haar terug vanuit de achtergrond. Lars demarreerde in de voorlaatste beklimming en kwam zelfs nog dicht in de buurt van leider Iserbyt. 

Laurens probeerde terwijl Daan Soete af te houden, maar het was Daan die in de laatste ronde nog het meeste jus in de benen had. Deze kon de laatste afdaling aanvatten met een twintigtal meter voorsprong op Laurens, die de kloof niet meer wist te dichten.

Laurens eindigde zeer verdienstelijk vierde en tankte vertrouwen voor de volgende wedstrijden. Als extra training keerde hij met de fiets huiswaarts.