Beresterke Laurens in Bredene

Na een valpartij in de tweede ronde moest Laurens aan een lange inhaalrace beginnen, die hij onverhoopt nog afrondde met een podiumplaats. Hij werd tweede in de Ethias-cross te Bredene. 

Ondanks enkele drukke dagen - vanwege de gezinsuitbreiding - stond Laurens met volle goesting aan de start. In de aanvang was hij prima gepositioneerd, maar in de tweede ronde zorgde een val - gevolgd door kettingproblemen - ervoor dat hij met een achterstand van meer dan 30sec zijn weg moest verder zetten. 

Op deze snelle omloop was iedereen ervan overtuigd dat deze achterstand niet meer te overbruggen was. Maar Laurens dacht er anders over. Hij knabbelde gestaag aan zijn achterstand en slaagde erin om in de voorlaatste ronde de aansluiting te maken met de achtervolgers Vanthourenhout en Quinten Hermans. Eli Iserbyt had ondertussen een voorsprong van 15sec en leek op weg naar de zege.

Maar in de laatste ronde waagde Laurens zijn kans. Hij reed nog de allersnelste ronde en werd nipt tweede achter Iserbyt, voor Michael Vanthourenhout.
Diether was ondertussen al even uit de wedstrijd gestapt.