Laurens opnieuw 2e in Meulebeke

Laurens werd weerom tweede in de ETHIAS-cross te Meulebeke. Diether reed een verdienstelijke wedstrijd en liet een 13e plaats optekenen. 

Nadat Laurens op het einde van de eerste ronde een verplichte fietswissel moest doorvoeren  - omwille van een leeglopende achtertube - moest hij even alle zeilen bijzetten om de kopgroep bij te benen.

Hij nam even later opnieuw zijn plaats in de leidersgroep en gaf een goede indruk. De ploegtaktiek zorgde er evenwel voor dat Laurens zich gedeisd moest houden. Michael Vanthourenhout en Quinten Hermans gingen in de aanval en de rode garde hield de deuren gesloten. 

Laurens hield zich aan de teamregels en gunde Vanthourenhout de overwinning. Pas in de laatste ronde kon hij zijn duivels ontbinden en snelde alzo nog naar de tweede plaats voor Toon Aerts. 

 

Diether

Door het nieuwe puntensysteem van de UCI, diende Diether opnieuw vanop de laatste startrij te vertrekken. Hij slaagde er echter in om in de tweede ronde de top20 binnen te duiken. Even later sloot hij zelfs aan bij de ruime kopgroep en nam zowaar even de leiding in de achtervolging op Vanthourenhout en Quinten Hermans. 

Hij reed in 9e positie toen een uitschuiver hem terugsloeg naar de 12e plek. Hij herpakte zich wel goed en bleef met volle overgave tot het einde doorzetten. Hij werd afgevlagd als 13e maar kon jammer genoeg geen UCI-punten meesprokkelen.