Klaar voor drieluik

Aanstaande donderdag 21 oktober staan Laurens en Diether aan de start van de jaarlijkse kermiscross te Ardooie. Ook volgende zaterdag tekenen ze alletwee present in Ruddervoorde. Voor de WB-manche op zondag in Zonhoven werd alleen Laurens geselecteerd voor deelname.

Na een respectievelijke 4e en 21e plaats in de eerste klassementscross te Gieten begin deze maand, staken de twee jonge vaders Laurens en Diether - na hun recente gezinsuitbreiding - niet de oceaan over richting Amerika, maar werkten ze hier in België en in Mallorca verder aan hun conditie.

Diether testte de benen afgelopen weekend al in het Nederlandse Oisterwijk. Diether heeft geen enkel UCI-punt behouden van vorig seizoen en startte dus op de zevende startrij tussen de 61 deelnemers.

Hij maakte meer dan één minuut goed en kwam in het laatste kwartier aansluiten bij de negenkoppige leidersgroep waar uiteindelijk de eindspurt werd gewonnen door Tom Meeusen. Diether eindigde knap vijfde waardoor hij zijn stijgend conditiepeil onderstreepte. Hij heeft dan ook  - net als Laurens - de voorbije twee weken enkele stevige trainingsblokken afgewerkt en hoopt vanaf heden klaar te zijn om op het Europese vasteland opnieuw strijd te leveren.

 

Supportersbus richting Zonhoven

Ook goed nieuws voor onze trouwe supporters ten velde! Aanstaande zondag zet de autobus van "De Crossvrienden" opnieuw aan richting Zonhoven. Voortaan kan u bijna wekelijks op zondag weer inschrijven voor de verplaatsing naar de wereldbekermanches en de kampioenschappen. Op onze website wordt iedere week het vertrekuur van de verplaatsingen vermeld.

Rerserveren kan u voortaan enkel bij Diane (0495/900187) en dit telkens tot donderdagavond 21u. 

Vertrek supportersbus naar WB Zonhoven op zondag 24/10 om 11u40 aan café Den Bierpot in Schriek.