Laurens verzorgt mee spektakel in de kuil

De WB-manche te Zonhoven kende een bijzonder spannend verloop. Zes renners gaven zich helemaal in en rond de mythische "kuil". Het was wachten tot de laatste ronde vooraleer de plaatsen definitief in de juiste plooi vielen. Voor Laurens was plekje vier weggelegd. Gezien zijn opspelende verkoudheid een resultaat waar hij kon mee leven. 

Vanop de tweede startrij begon Laurens aan zijn eerste WB-manche van het seizoen. Hij nam een prima start en dook als vijfde de kuil in. Op de lange zandbeklimming nam Laurens de leiding in handen op het einde van de tweede ronde.

Met een vlekkeloze zandpassage reed hij een vijftal seconden weg van de concurrenten. Dit was niet direct de bedoeling, maar hij zette toch door en brak zodoende de koers volledig open. Nadat Laurens - met een voorsprong van 10sec - twee ronden lang het commando voerde, dichtte Lars van der Haar iets voor halfkoers opnieuw de kloof en bracht zo 6 renners in de frontlinie. Iserbyt, Vanthourenhout, Hermans en Aerts kwamen mee aansluiten.

Deze jongens probeerden ieder om beurt weg te geraken zonder resultaat. Een ultieme poging van Toon Aerts in de voorlaatste ronde had meer succes. Niemand reageerde onmiddellijk en Toon wist solo de winst naar zich toe te trekken. Laurens finishte op 19sec als vierde. Gezien zijn gezondheidsperikelen toch geen slecht resultaat. 

Vertrek supportersbus naar Koppenberg op maandag 01/11 om 8u aan café Den Bierpot in Schriek (reservatie Diane 0495/900187)