Extreem zware Koppenberg

In helse weersomstandigheden werd de eerste X2O-wedstrijd afgewerkt op en rond "de Bult van Melden". Laurens haalde de finish niet. Diether daarentegen zag de eindmeet wel, hij werd 12e van de 17 renners die de wedstrijd uitreden. 

Daags na de zware wedstrijd in Overijse was het de beurt aan de Koppenberg. De felle regenbuien en rukwinden deden er nog een schepje bovenop. Slechts 27 renners namen de start en de posities werden al snel duidelijk.

Aanvankelijk schoof Laurens goed mee, maar al vlug moest hij enkele plaatsen prijs geven. Hierin kwam geen beterschap en toen Laurens halfwedstrijd op de elfde stek vertoefde, besloot hij zich niet volledig leeg te rijden. 

Diether, die zijn tweelingbroer net voor hem zag afdraaien, zette kloek door. Hij reed de ganse wedstrijd alleen en kon zijn twaalfde plaats vasthouden. Koude en regen deerde hem - zoals gewoonlijk - niet. Hij maakte de wedstrijd vol en eindigde op 6min34 van winnaar Iserbyt. 
 

Rare kronkels in tijdsberekeningen in klassement waar elke seconde telt

Toch wel bedenkelijk dat alle deelnemers die de wedstrijd niet uitreden - waaronder Laurens - op een achterstand van 5min15sec gezet worden. Exact dezelfde tijdslimiet wordt ook gebruikt voor alle renners die de wedstrijd wel uitreden zoals Diether, maar in werkelijkheid meer dan deze 5min15 nodig hadden om achter de winnaar de finish te bereiken.

Dus de broers worden na deze manche in het X2O-klassement in exact dezelfde minuten en seconden gezet ondanks het feite dat de ene slechts een halve en de andere een ganse koers afwerkte.
 

Vertrek supportersbus naar SP Niel op donderdag 11/11 om 10u aan café Den Bierpot in Schriek (reservatie Diane 0495/900187)