Dubbele pech in SP Niel

Pech reed mee vandaag, niet alleen voor Laurens maar ook voor Diether. Laurens brak zijn versnellingsapparaat bij een onschuldige val. Diether moest opgeven na schoenproblemen.

Na een matige start kwam Laurens na drie ronden vooraan aansluiten bij de vier koplopers Van der Haar, Aerts, Hermans en Iserbyt. Het duurde niet lang vooraleer de koers voor hem een compleet andere wending kreeg. 

Net op het moment dat hij in het wiel kwam te zitten, maakte hij een onschuldige schuiver met grote gevolgen. De achterversnelling brak in twee stukken zodat verder fietsen onmogelijk was. Hij moest al lopend nog een heel eind tot aan de materiaalzone en verloor hierdoor onnoemelijk veel tijd en alle kansen op een goed SP-klassement.

Na de fietswissel toonde hij echter dat hij wel degelijk over goede benen beschikte. Tot de laatste ronde bleef hij renners oprapen en kon alsnog een zevende plaats uit de brand slepen.

Diether verging het nog slechter. Hij moest achteraan starten en passeerde de eerste keer de materiaalzone als 28e. Op het moment dat hij reeds opgerukt was naar de twaalfde plaats moest hij noodgedwongen van schoen veranderen. Hierdoor verloor hij heel wat plaatsen, maar begon toch opnieuw aan zijn inhaalrace. Twee ronden verder raakte hij in het diepe Nielse slijk de sluiting van zijn reeds vervangen schoen kwijt. Hierdoor werd hij verplicht vroegtijdig de strijd te staken.

Op naar nieuwe kansen dus... voor Laurens wordt dit de cross in Leuven aanstaande zaterdag. Daarna nemen de broers 's avonds het vliegtuig richting Tabor.