Mooi weekend met winst in Leuven

Laurens zette tweemaal aan dit weekend. Hij reed naar het hoogste podiumplekje in de Leuvense Ethias-cross voor eigen volk en maakte dan de doorsteek naar het Tsjechische Tabor om daar als zesde te eindigden. Diether werd in deze WB-manche 24e.

foto: @photopressbe

Onder luide aanmoedigingen van de talrijk opgekomen supporters trok Laurens voor het tweede jaar op rij aan het langste eind in de veldrit die plaats vond in zijn geboorteplaats Leuven. Na een studieronde nam hij de leiding in handen. Laurens voerde het tempo op zodat er reeds een ruime schifting plaatsvond.

De jongens van Hens verzamelden zich in blok zoals verwacht achter Laurens maar in ronde drie sloeg hij ongenadig toe. Met één tempoversnelling kon hij een kloof van 15sec op één ronde bekomen. Deze voorsprong bouwde hij nog uit tot een halve minuut en zo kon hij onbedreigd zijn tweede seizoenszege binnenhalen voor Tom Meeusen en Felipe Orts. Dit leverde een fraai plaatje op met de vaandeldragers op de voorgrond. 
 

WB in Tabor

Na de wedstrijd in Leuven werd er onmiddellijk koers gezet richting Tabor. Samen met Diether nam Laurens het vliegtuig terwijl de mekaniekers alle nodige materialen met de mobilhome 's nachts vervoerden richting Tsjechië.

Op het droge, supersnelle maar toch lastige parcours van Tabor, maakte Laurens al snel deel uit van een kopgroep van negen die steeds meer afstand nam van de rest. Deze groep speelde voortdurend accordeon door een regen van aanvallen. 

In de tweede wedstrijdhelft voelde Laurens nog wel de cross van Leuven in de benen. Het werd lastiger om steeds de kloofjes te dichten en zo moest hij uiteindelijk toestaan dat er vijf renners een beetje afstand namen. Hij beperkte echter wel de schade en kon solo de zesde plaats bemachtigen.

Diether verging het niet zo goed. Hij kende een slechte dag en kon nooit door zijn tweede adem geraken. Hij had meer verwacht dan de 24e plaats waarmee hij tevreden moest zijn. Erg gelukkig was Lars van der Haar die hier zijn tweede overwinning op rij liet optekenen.