Sterk weekend maar geen zege

Zowel zaterdag in Merksplas als zondag in Koksijde was Laurens na Eli Iserbyt de enige renner die tweemaal het podium mocht. Alleen de kers op de taart ontbrak. Ook Diether liet zich in de Superprestige opmerken op een puike 7e plaats. Helaas haalde hij geen selectie voor Koksijde. 

In Merksplas leverden de twinbrothers een zeer sterke prestatie. Laurens domineerde vooraan mee de wedstrijd in de vijfkoppige leidersgroep, terwijl Diether zich kon loswerken van de achtervolgers en solo de eindstreep als zevende overschreed.

Vooraan maakte Laurens mee de wedstrijd, maar respecteerde nogeens de ploegorders en moest tevreden zijn met de derde plaats. Niettemin een zeer sterke prestatie. De renners brachten op deze razendsnelle omloop een mooi kijkstuk voor het enthousiaste publiek. 
 

Koksijde 

Na een val van Laurens in de eerste ronde, met plaats- en tijdverlies, werd de achtervolging ingezet. Na drie ronden wedstrijd kon hij opnieuw de aansluiting vooraan vinden. Voortdurende aanvallen van Iserbyt, Aerts en vooral Hermans moesten beantwoord worden.

Hij doorstond deze beproevingen met glans, maar toen Eli Iserbyt in de voorlaatste ronde enkele seconden voorsprong nam, kon hij niet anders dan zich opnieuw aan de ploegorders houden. Hij wachtte tot de laatste hectometers om zijn duivels te ontbinden en strandde op luttele seconden van Eli op de tweede plaats.