Laurens grossiert in plaatsen 7

Net als verleden weekend werd Laurens opnieuw 2x zevende, zowel in Dendermonde als in Heusden-Zolder. Diether eindigde in Zolder op de 19e plaats tussen 104 deelnemers. Voor de WB-manche in Dendermonde werd hij niet geselecteerd. 

Foto: Frank en Anita VergouwenWB Dendermonde

Na een klein oponthoud voor hem in de start, een leegloper in de tweede ronde en een schakelprobleem even later, kwam Laurens stilaan steeds beter in de wedstrijd. Vanuit 15e positie trok hij zich door het slijk een weg richting toptien.

Vooraan waren Van Aert, Van der Poel en Aerts reeds buiten schot aan het bikkelen voor de podiumplaatsen. Even verder volgden Vanthourenhout, Hermans en Van Kessel. Hierachter kreeg Laurens zicht op Iserbyt en de geroemde Pidcock. Hij verdapperde en spaarde geen krachten om dichterbij te komen en uiteindelijk in de voorlaatste ronde deze twee jongens van zich af te schudden en de 7e plaats in te nemen aan de finish.

 

SP Heusden-Zolder

Na de eerste ronde trok Wout van Aert onmiddellijk alle registers open. Iedereen snakte naar adem en er bleef alleen een achtkoppige groep over die strijd kon leveren voor de twee overgebleven podiumplaatsen. 

De strijd was supersnel en intens. Deze groep werd in drie stukken gedeeld. Pidcock, Iserbyt en Hermans bleven op koers voor plaats twee. Van Kessel - die in zijn eentje terugviel naar plaats vijf - werd bijgehaald door Laurens, Toon Aerts en de Zwitser Kuhn. In de laatste ronde werd ook dit viertal uiteen getrokken en moest Laurens Toon en Corné laten gaan en werd hij weerom zevende. 

Diether ging van start midden in het 104-koppige deelnemersveld. Hij streed tot de laatste meter voor wat hij waard was en wist een 19e plaats uit de brand te slepen.