Ondanks lekke band toch vijfde plaats

Ondanks een lekke band in de laatste ronde, maakte Laurens een goede beurt in Loenhout. Hij eindigde als vijfde. 

Nadat Laurens in de eerste ronde de leiding nam, kon hij zich rondenlang voorin handhaven. Samen met Wout van Aert en Quinten Hermans sloegen ze een kloofje. Even later kon Michael Vanthourenhout ook de aansluiting maken en voerde meteen de forcing. 

Van Aert reageerde alert, terwijl Laurens en Quinten moesten passen. Een sterke Toon Aerts kwam samen met Corné Van Kessel tot bij Laurens en Quinten. In de voorlaatste ronde versnelde Aerts zodat de podiumplaatsen reeds waren in genomen. 

Laurens bleef in strijd voor plaats vier, maar een lekke band in de laatste ronde sloeg hem terug naar de zesde plaats. Hij bleef echter niet bij de pakken zitten, remonteerde Quinten opnieuw en kwam aan de meet enkele seconden te kort voor plaats vier.

Ondanks een pijnlijke keel 's morgens kwam Diether ook aan de start, maar voelde zich niet al te sterk. Hij reed voor wat hij waard was en vertoefde in circa 20ste positie toen ook hij nog op een slecht moment lek reed. Een goed resultaat zat er niet meer in en hij verliet in de voorlaatste ronde de wedstrijd. 

Na overleg met zijj trainer besliste Diether om in Baal niet aan te treden en te wachten tot Gullegem.