Gebroeders Sweeck.be

Tweemaal toptien in Baal en Hulst

Diether zag het eerste cross-weekend van 2022 aan zich voorbij gaan wegens ziekte. Laurens liet in Baal de negende plaats optekenen. In de WB in Hulst werd hij achtste.

Baal X2O

Na een matig begin kwam Laurens in de tweede ronde opzetten. Hij gaf een goede indruk en kon verschillende renners remonteren. Op dit superzware parcours was dit voor hem zeker een opsteker tot hij in de voorlaatste ronde de man met de hamer tegenkwam. Hij kreeg het zeer moeilijk en drong dan ook niet meer aan. Hij werd negende op de Balenberg, net als vorig jaar. 
 

Hulst WB

Het contrast met de dag voordien kon niet groter zijn. Eindelijk kregen renners en mekaniekers nogeens een "droge" omloop voor de wielen geschoven. Van meet af aan werd de gas volledig opengedraaid. Wie niet mee was, was gezien.

Nadat in de start Quinten Hermans even uit zijn pedaal schoot, net voor Laurens, maakte Laurens een slechte beurt in de aanvangsfase. Hij moest even inhouden en verloor heel wat plaatsen. Vanuit 16e positie kon hij echter snel ettelijke meters goedmaken en sloot hij na een halve ronde aan als achtste bij de kop van de wedstrijd. 

Deze inspanning kostte wel veel krachten en zo werd het vooraan voor hem zeer moeilijk om het helse tempo te volgen. De kopgroep viel uiteen in meerdere stukken. Even zag het er naar uit dat hij kon strijden voor de vierde plek, maar naar het einde toe moest hij toch enkele plaatsen prijsgeven. Hij eindigde als achtste, net achter Michael Vanthourenhout en Quinten Hermans.

Diether hoopt ondertussen om tegen woensdag voldoende genezen te zijn om in Herentals te starten. Gullegem komt voor hem te vroeg en wordt geannuleerd. De twee broers rijden dus samen nog een wedstrijd in aanloop naar het BK te Middelkerke aanstaande zondag.