Gebroeders Sweeck.be

Net naast podium in Flamanville

Opnieuw een puike WB-organisatie met enthousiaste toeschouwers, deze keer rond het prachtige kasteel in het Franse Flamanville. Ook een puike prestatie van onze Belgische vice-kampioen, hij werd vierde.

Laurens opende sterk en nam twee ronden lang de hele bende op sleeptouw. Zijn hels tempo zorgde voor een eerste schifting. 

Hij sloeg een gaatje en leek alleen weg te rijden. Zijn ploegmaat Iserbyt besliste hier echter anders over. Hij bracht drie renners mee in zijn zog en zo ontstond een kopgroep van vijf. Het duurde niet lang vooraleer Eli ten aanval trok. Laurens moest even op adem komen en de kopgroep viel in drie stukken.

In vijfde positie positie leidde Laurens samen met Corné van Kessel en de Zwitser Kühn de achtervolging op Toon Aerts en Michael Vanthourenhout. Deze moesten op hun beurt een twintigtal seconden prijsgeven op Iserbyt.

Halfwedstrijd kon Laurens zich ontdoen van zijn twee metgezellen en ging in zijn eentje op zoek naar plaats twee of drie. Hij knabbelde aan zijn achterstand en kreeg Toon en Michael opnieuw in het vizier. 

Net op het moment dat Laurens de aansluiting ging maken, plaatste Michael Vanthourenhout een nieuwe demarrage. Opnieuw moest Laurens enkele seconden prijsgeven die hij niet meer kon terugnemen.

Op die manier reed Laurens de rest van de wedstrijd solo op de vierde plaats.