Gebroeders Sweeck.be

Laurens wint cross van de Flandrien

Een sterke Laurens Sweeck maakte weinig foutjes in de X2O-cross in Hamme en trok het laken naar zich toe na een spannend kijkstuk. Hij sprintte uiteindelijk voor Toon Aerts naar winst. Eli Iserbyt stond als derde mee op het podium. 

Het was Diether die vandaag als eerste Sweeck in beeld kwam. Hij startte fors in derde positie maar het mooie liedje duurde niet lang. Nadat Eli Iserbyt hem binnenkant bocht wou passeren, ging deze onderuit en Diether kon hem niet ontwijken.

Meteen was zijn goede start teniet gedaan. Hij verloor een tiental plaatsen en vond niet meer de goede kadans en moraal om terug te vechten. In de tweede helft verliet hij ontgoocheld de wedstrijd.

Laurens daarentegen verging het beter. Op het einde van de eerste ronde kwam hij helemaal in de wedstrijd en maakte deel uit van een achtervolgend groepje op de reeds ontsnapte Toon Aerts. Na drie ronden kon hij samen met Pidcock helemaal vooraan aansluiten en handhaafde hij zich constant in de topdrie.

Hij kon de aanvallen van Aerts en Pidcock pareren. Toen Pidcock in de laatste ronde een schuiver maakte, ging Laurens samen met Aerts de ultieme finale in. In de laatste hectometers kon Laurens de leiding nemen en zo met twee meters voorsprong de laatste rechte lijn aanvangen.

Hij haalde alles uit zijn robuuste lijf en kon Toon een half wiel voorblijven. Na meerdere podiumplaatsen de voorbije jaren achter Wout Van Aert en Mathieu van der Poel, was deze keer in Hamme voor hem het hoogste schavotje weggelegd.