Gebroeders Sweeck.be

Onderweg naar WK Fayetteville USA

In de afsluitende Wereldbeker-manche te Hoogerheide is Laurens op de tiende plaats geëindigd. Daags na de spannende strijd en de zware finale in Hamme drong Laurens vandaag dan ook niet verder aan na het diepgaan van gisteren.

In de eindstand van de Wereldbeker bezet Laurens uiteindelijk de zesde plaats. Dit ondanks het feit dat hij begin oktober - met de geboorte van zijn dochtertje Félice - niet deelnam aan het Amerikaanse drieluik en ook Vale di Sole aan zich liet voorbij gaan wegens stage.

Zijn regelmaat brachten hem toch nog tot plekje zes in de eindstand, achter Lars van der Haar. Hij werd tweede in Koksijde en viel driemaal net naast het podium in Zonhoven, Overijse en Flamanville. Zijn minste resultaat was 10e in Hoogerheide.

Meteen na deze afsluiter werden de laatste fietsvaliezen gepakt en zetten de WK-geselecteerden koers richting Amerika. Helaas zonder de onfortuinlijke Quinten Hermans die - na een positieve coronatest - in laatste instantie vervangen werd door ploegmakker Toon Vandebosch.