Gebroeders Sweeck.be

Vierde overwinning van het seizoen

Een vinnige Laurens heeft voor de tweede maal de Parkcross van Maldegem op zijn naam geschreven. Diether werd 16e. 
 

Gullegem

Blijkbaar had Laurens de jetlag goed verteerd. Hij kwam fris aan de start en had er duidelijk zin in. Reeds op het einde van ronde één nam hij de leiding in handen. Hij sloeg een kloofje van een tiental seconden, maar in de achtergrond liet Michael Vanthourenhout niet begaan.

Deze dichtte de kloof en bracht bijna de ganse meute terug in de wedstrijd. Laurens beukte echter zo hard dat alleen Michael zijn wiel kon volgen. Opnieuw ontstond er een grotere voorsprong en toen Michael de volgende ronde mee overpakte, werd de kloof op de rest alleen groter.
Op deze razendsnelle omloop wisten dit duo een gat te maken van 20 seconden. Dit bleek genoeg om onderling te strijden voor winst. In de zevende van tien ronden schoof Michael onderuit in een bocht en verspeelde zo al zijn winstkansen. 

Laurens moest nog drie ronden solo afwerken maar verzwakte geen seconde. Hij kon de laatste passage aanvangen met een geruststellende voorsprong en haalde zijn vierde zege van het seizoen binnen voor Eli Iserbyt en Lars van der Haar.

Diether moest  - vanop de vijfde startrij - weer alle zeilen bijzetten om een degelijk resultaat neer te zetten. Hij realiseerde een mooie remonte en kon beslag leggen op een verdienstelijke 16e plaats.

 

Lille

De batterijen van Laurens waren duidelijk niet opgeladen na de overwinning van zaterdag. Laurens deed er alles aan om mee in de kop van de wedstrijd te fungeren, maar al snel werd duidelijk dat hij niet de benen had van gisteren. Naarmate de wedstrijd vorderde, voelde hij zijn energiepeil zakken.

Hij probeerde nog een degelijk resultaat te behalen en sleepte nog net een toptienplaats uit de brand.

Diether bevestigde vandaag met een degelijke wedstrijd. Na een matige start in het midden van het pak, gaf hij een goede indruk. Hij verzwakte geen enkel moment en kon een hoog tempo vasthouden, zodat hij tot het einde renners kon remonteren. 

De toptien kwam net in zicht. Hij zag Laurens voor zich uitrijden en eindigde mooi als twaalfde.