Gebroeders Sweeck.be

Aftellen naar Oostmalle…

Ook voor de Sweeck-broers wordt het - na een erg nat en slopend seizoen - stilaan uitkijken naar het laatste dubbele crossweekend. Hopelijk wordt het voor Diether in Oostmalle niet de allerlaatste start in het profpeloton.

Foto: Bram Van Lent

Diether beleefde zijn moeilijkste winter totnogtoe, ondermeer door de nieuwe reglementering van de UCI, waarbij alle verzamelde punten van het vorige seizoen tot nul werden herleid. 

Voor jongens van de derde startrij (Diether stond 24e op de UCI-ranking eind 2020-2021) was dit geen cadeau om terug van nul te moeten beginnen, achteraan aan te sluiten en zich telkens opnieuw een weg naar voor te knokken.

Ook het tweede covid-vaccin speelde hem parten bij de aanvang van dit seizoen. Hij kende pechmomenten, maar toch ook enkele opstekers met toptienplaatsen in de klassementscrossen in Ruddervoorde, Merksplas en Kortrijk.

Momenteel heeft de tweelingbroer van Laurens nog geen uitzicht op een verlenging van zijn huidig contract of een nieuwe verbintenis bij een ander team. Hopelijk komt hier de volgende weken snel verandering in. Diether heeft alleszins zeker de intentie om te bewijzen dat hij nog steeds zijn plaatsje waard is in het huidig veldritcircuit.