Gebroeders Sweeck.be

Primus in Oostmalle

Laurens heeft voor het derde jaar op rij de sluitingsprijs in Oostmalle op zijn naam geschreven. Diether werd 25e, na een lange achtervolging na een valpartij in de beginfase.

foto: photopress.be

In een kletsnat Oostmalle kon Laurens zich onmiddellijk mee vooraan posteren. Samen met Jens Adams, Thibau Nys en Tom Meeusen sloeg hij direct een gaatje. De kleine voorsprong van de eerste ronde groeide seconde per seconde, zodat al snel duidelijk werd dat de winnaar hier vooraan zat.

Laurens voerde steeds de forcing en nam reeds in de eerste wedstrijdhelft een handvol seconden voorsprong, maar de sterke wind zorgde ervoor dat lang alleen rijden niet aan de orde was.

Tot tweemaal toe kwamen de vier renners opnieuw samen, maar met nog drie ronden te gaan draaide Laurens de gas helemaal open. Onmiddellijk nam hij 15 seconden bonus en kon de laatste ronde beginnen genieten van zijn vijfde overwinning van dit seizoen.

Diether verging het minder goed. Hij werd ophouden bij de massale valpartij na 500m en werd even later nogeens teruggeslagen na een val in het bos. Bijgevolg diende hij zijn koers bij de laatste renners verder te zetten.

In tegenstelling tot de dag voordien in Sint-Niklaas, waar hij zijn vechtersmentaliteit verloor, raapte hij deze keer al zijn moed bijeen en vocht zich terug tot de 25e plaats tussen 60 deelnemers. Een bewijs dat hij het nog steeds waard is om profrenner te zijn. Helaas is er op dit moment voor Diether geen nieuw contract weggelegd. 

Als er zich de volgende dagen geen mogelijkheden aandienen, dan was dit mogelijk de laatste wedstrijd van Diether. Wij blijven echter hoopvol dat er zich de komende weken nog een kans aandient, want hij heeft nog steeds veel ambitie voor de toekomst.

 

Sluitingsprijs in Schriek CX Party 26 maart 2022

De supportersclub van de broers Sweeck maakt zich, na 2 jaren uitstel wegens corona, op om de eindeseizoensparty voor te bereiden in het Cultureel Centrum op zaterdag 26 maart aanstaande vanaf 21u.

Alle inkomkaarten en reserveringen die gebeurden voor de uitgestelde party van twee jaren geleden (14-03-2020) wegens de eerste lockdown, blijven geldig voor deze nieuwe datum. Hopelijk zitten we tegen einde maart in code geel en zijn er geen belemmeringen meer op onze "knaldrang" om dit seizoen op feestelijke wijze af te sluiten!