Gebroeders Sweeck.be

Start zomerseizoen

De GP Vermarc Sport is voor menig veldrijder het startschot van hun zomercampagne op de weg. Zo ook voor Laurens die een 16e plaats liet optekenen. Diether heeft reeds enkele wegkoersen afgewerkt bij de elite z/c, maar moest tot zijn spijt verstek laten gaan in Rotselaar wegens darmklachten.

foto: @hankenaar

 

Laurens maakt deel uit van de kopgroep in GP VermarcSport

Al vroeg in de wedstrijd werd er op de heuvels van Wezemaal en Rotselaar een kopgroep gevormd van 14 leiders. Nog 15 tegenaanvallers, waaronder Laurens, sloten na enkele ronden aan en snel werd duidelijk dat de winnaar tussen deze 29 vluchters verscholen zat.

De terugkomst van het peloton was niet meer aan de orde en bij het ingaan van de laatste ronde scheurden 9 koplopers zich af van de rest. Laurens miste nog wat wedstrijdritme om mee te gaan tot het gaatje. Hij bleef in het achtervolgende groepje zitten en bolde uiteindelijk als 16e over de meet. Winst was er voor Thimo Willems van Minerva Cycling. 

Voor Laurens gaat het deze zomer via de profkoers in Ruddervoorde op 17 mei richting BeMC waar donderdagavond 19/05 met een tijdrit het startschot wordt gegeven voor een mountainbike-vierdaagse in en rond La Roche. De week nadien staat de vijfdaagse rittenkoers Flèche du Sud in Luxemburg op de kalender.

In juni volgen nog enkele mooie eendagskoersen en via de Baloise Belgium Tour trekt hij richting BK in Middelkerke eind juni.

 

Pech voor Diether

Diether koerst momenteel in een neutrale trui als elite z/c en werkte de afgelopen weken reeds vier wedstrijden af met een 8e plaats in Beveren als beste resultaat. In de profkoers te Houthalen-Helchteren op 8 mei jongstleden kwam hij ongelukkig ten val en hield hier een fel gezwollen ellenboog en schaafwonden aan schouder en dijbeen aan over.

Diether hoopte met enkele dagen relatieve rust niet al te veel te verliezen van zijn goede vormpeil. Want ook hij keek uit naar de GP Vermarc om samen met Laurens aan de start te staan in eigen streek. Helaas gooide een buikvirus zaterdagnacht roet in het eten en diende hij forfait te geven in Rotselaar.

Het is nu even afwachten of lijf en leden voldoende hersteld zijn om vanaf 19 t/m 22 mei in de BeMC rond La Roche zijn mannetje te staan.