Gebroeders Sweeck.be

Goed op dreef in BeMC La Roche

Na enkele jaren onderbreking was het een blij weerzien voor Laurens en Diether in de vierdaagse mountainbike-challenge in en rond La Roche in hartje Ardennen. Tot zijn eigen verbazing pakte Laurens - na een tweede plaats in de tijdrit gisteren - vandaag de winst in de tweede etappe. Met nog twee ritten te gaan, start Laurens zaterdag in de gele leiderstrui. Ook Diether stond zijn mannetje. Hij eindigde donderdag als 34e en bezette vandaag de 32e plaats. 

foto's: zie album

Rit 1

Donderdag startte de BeMC met een tijdrit van 21km. Laurens stond goed zijn mannetje en veroverde zijn eerste podiumplek. Hij eindigde tweede tussen de Nederlandse en de Belgische kampioen MTB-marathon. 
Ook Diether startte niet onaardig met een 34e plaats als resultaat.


Rit 2

De eerste rit in lijn werd niet alleen door de hoogtemeters, maar ook door de weersomstandigheden een bijzonder zware dobber. Laurens kende echter een superdag en ging al vrij vlug in de aanval met Frans Claes. Met hun tweeën namen zij een voorsprong van meer dan twee minuten tot Claes door pech achteruit geslagen werd. Een lekke band bij zijn medevluchter zorgde ervoor dat Laurens alleen kwam te zitten. 
Laurens kon zijn inspanning doortrekken en bereikte de finish met meer dan drie minuten voorsprong op Jens Adams, meteen goed voor de BeMC-leiderstrui. Diether hield ook goed stand en finishte als 32e.