Gebroeders Sweeck.be

Laurens tweede in BeMC-klassement

Laurens was niet van het podium weg te slaan in de mountainbike-challenge in La Roche en veroverde zowel zaterdag als zondag telkens de derde podiumplek. In het eindklassement moest hij 1min7sec toegeven op de eindwinnaar Nederlands kampioen Hans Becking.
Diether dook met een 30e en 38e plaats in rit 3 en 4 nog net de top-30 binnen in het algemene klassement. Hij werd 29e na zijn MTB-vierdaagse.

Reportage vierdaagse: zie foto-album

Rit 3

Op zaterdag stond er met een resem hoogtemeters de koninginnerit op het programma. De Belgische kampioen Alleman zette samen met de Nederlandse kampioen Becking al vrij vroeg de aanval in.
Laurens was een beetje verrast en reageerde eigenlijk iets te laat. Hij zette op zijn eentje de achtervolging in en hield de twee kampioenen lange tijd in het vizier. Toch liep hij op het einde van de 84km lange MTB-rit een achterstand op van 3min20 op Hans Becking, de nieuwe leider in het klassement.
Diether boekte iedere dag enkele plaatsen vooruitgang en werd vandaag 30e.

Rit 4

Met een achterstand van zes seconden zou het voor Laurens vandaag bijzonder moeilijk worden om nog eindwinnaar te worden. Het waren opnieuw dezelfde namen die het laken naar zich toe trokken.
De Belgische kampioen Alleman won opnieuw overtuigend de wedstrijd, terwijl de Nederlandse kampioen Becking opnieuw tweede eindigde. Laurens kon tot de laatste 10km Becking bijhouden maar moest uiteindelijk toch in hem zijn meerdere herkennen.
Voor de tweede dag op rij eindigde Laurens als derde en kon zo zijn tweede plaats in het eindklassement veilig stellen.
Diether ging de laatste dag niet meer tot het uiterste en werd als 38e afgevlagd. Met een 29e plaats  in het eindklassement mag Diether - net als Laurens - terugblikken op een intensieve, geslaagde trainingsvierdaagse.

Laurens vertrekt overmorgen al richting Luxemburg voor de vijfdaagse rittenkoers Flèche du Sud, terwijl Diether meerdere eendagskoersen van zijn zomerprogramma zal afwerken.