Gebroeders Sweeck.be

Dagprijs van de strijdlust voor Laurens

Laurens was de afgelopen drie dagen strijdlustig bezig in de vijfdaagse rittenkoers Flèche du Sud in Luxemburg. Dit resulteerde in de eerste drie etappes achtereenvolgens in een 31e, 3e en 20e plaats tussen 131 deelnemers. Vandaag mocht hij op het podium als meest strijdlustige renner in de zware etappe rond Bourscheid. 

Foto's: zie album Flèche du Sud

Rit 4

De vierde etappe bracht de renners tussen de prachtige wijngaarden in de Moezelstreek. Er waren opnieuw meer dan 2000 hoogtemeters te overbruggen. Laurens hield goed stand. Even zag het er naar uit dat de favorieten voor de eindzege verrast werden door een omvangrijke groep vroege vluchters, maar Laurens slaagde erin om samen met oa. Thibau Nys de kloof te dichten naar hun voorgangers. Er vormde zich een eerste peloton van 45 renners. De achtervolgers werden al vlug op grote achterstand gereden.

Na enkele ontsnappingspogingen werd er in Mondorf-les-Bains nog gesprint door een twintigtal. Laurens pakte hier de zevende plaats en kwam zo op de 12e plaats te staan in het eindklassement op 28sec van leider Thibau Nys. 
 

Rit 5

Dit klassement werd zondag niet meer gewijzigd tijdens de laatste etappe die uitdraaide op een massasprint. Laurens werd als 19e afgevlagd en ondervond gelukkig geen hinder van de valpartij net achter hem in de laatste wedstrijdkilometer.